Tuesday 30 March 2010

kolmapäeval, 31. märtsil

Nüüdseks oleme Sofitelis olnud nii pikka aega, et võin ka öelda, mis mulle siin hotellis ei meeldi.

Ette rutates veel seda, et olen hotellide osas üsna kriitiline.

Aga Sofitel on mind positiivselt üllatanud. Ta ei satu küll minu ühessegi TOP-kategooriasse (parim vaade, parim hommikusöök, parim voodi jmt statistika, mida ma maailma hotellide kohta pean), aga ta võiks võita tiitli ühtlaselt hea taseme eest igal ala. Eriti, mis puudutab staffi viisakust, vastutulelikkust ja teenindustaset.

Seda, et hotell on hea tasemega, näitab ka fakt, et Air France majutab just Sofitelis oma igapäevast meeskonda, piloodid ja pardapersonal söövad sinna pärast saabumist hommikust ning ööbivad siin kuni järgmise lennuni.


Aga, mis siis ei meeldi.

Ei meeldi liiga aeglane internetiühendus. Et teha ühte makset, kulub tund aega. Sest ta lihtsalt ei suuda avada Swedbank'i pildirikkaid lehti.

Ei meeldi, et käterätid lõhnavad nagu pealetükkiv parfüüm. Ma ei tea, millist pesupulbrit või pesuloputusvahendit nad siin kasutavad, aga hotellides võiks lõhnavate pesuvahendite kasutamisega olla pigem ettevaatlik.

Ei meeldi alkoholi hinnad baarides ja restoranides. Mitte et ma oleks eriline alkoholisõber, aga 4cl Bailyst maksab baaris 200 krooni. Kas selle raha eest ei saa Selverist mitte tervet pudelit? Ka mu mees ei joo enam õhtusöögi kõrvale õlut, sest 10 eur'i klaasi õlle eest on tema meelest liig mis liig. Isegi Amsterdamis.


Aga meie tutvusime täna saare pealinnaga. Port Lousis elab vaid 150 000 inimest ja linn on vastuoluline. See tähendab seda, et ühel hetkel vaatad, et jalutad justkui veel 19. sajandis, paar sammu edasi on betoonist ja klaasist pilvelõhkuja, reeglina mõne panga peahoone.
Port Lousis ei ole väga palju vaadata. Paari tunniga teete olulisemale tiiru peale, sest park, teater, katedraal, keskturg on peamised vaatamisväärsused ja asuvad jalutuskäigu kaugusel. Ainuke ilus maja, mis mulle isiklikult meeldis, on valitsuse maja, 1738. aastal ehitatud kena prantsuse koloniaalstiilis ehitis.
Kui te ei plaani vallutama minna Kesk - Mauritiuse vabrikupoode, siis pealinna Caudan Waterfront kaubanduskeskusest leiate te kõik samad brandid esindatud olevat.

Odav rumm on põhjus, miks Mauritiuse teedel olevat veel hiljuti olnud väga palju avariisid ja õnnetusi. 1-liitrine rummipudel maksab meie rahas 100 krooni. Seega võid end paari euroga päris purju juua ning oli üsna tavaline, et taolises seisus ka rooli istuti. Praegu saarel ringi sõites näete te väga palju politseinikke, kes autosid peatavad. Selle põhjuseks ongi need rummilõhnalised autojuhid, keda politsei on nüüd hoolsamalt jälgima ja tabama pandud.

Meie sõitsime saarel ringi 3 pikka päeva ja midagi ohtlikku küll ei märganud. Kõik tunduvad sõbralikud ja enese eluga väga rahulolevad!

No comments:

Post a Comment