Tuesday 23 March 2010

teisipäeval, 23. märtsil 2010

23. märts 2010

Täna on minu puhkuse 4. päev, aga alles nüüd tunnen end niipalju puhanuna, et kirjutada esmamuljetest ja pikast teekonnast siia, Mauritiusele.
Mida siis kujutab endast luksushotell Sofitel Imperial, kus me elame? Tegelikult mitte midagi väga luksuslikku, aga hea 5* hotelli mõõdu annab see välja küll. Õigemini esimese 35 h jooksul ei ole leidnud suurt midagi, mille üle kaevata. Meil on mugav korteri tüüpi sviit, kus on elutuba, magamistuba, garderoob ja 2 vannituba ning suured rõdud. Vannituba on suur nagu meil kodus ja mööbel on kaasaegne ning sisutus korralik. No tuleb juba meelde, mille üle kurta - liiga aeglane Internet, mis töötab põhimõttel, et kui tahan näiteks avada GoldTraveli lehte, siis toksin aadressi sisse ja käin vahepeal muid asju toimetamas ning kui 5 min pärast naasen, on leht lahti. Et minna alalehele, võtab taas 5 min aega jne jne..
Kodust erinev on veel see, et pidevalt töötab konditsioneer, aga temp ikkagi alla 26c toas ei lange. Aga see on siiki parem kui õues valitsev 30c. Ja seda ainult juhul kui päike ei paista. Ja päikest tõesti veel eriti näinud pole ehk ainult korraks pilve tagant. Kuid õhuniiskus on 70% ja see tähendab seda, et kõik on niiske ja higi voolab ning juuksed on märjad ja lokkis. Mul on kogu elu paksud juuksed olnud, aga siin on küll tunne, et selja peal on tonn karvu, mis on pidevalt märjad ja ei allu kontrollile!
Kuigi räägitakse, et Mauritiusel ei ole nö low ja - high hooaega (kui välja jätta jõulud ja aastavahetus, mil hotellid prantslastest pungil täis), siis hetkel on siin varasügis, mis tähendab temperatuuri varjus ca 30c, õhuniiskust 70 - 90% ja pooltühje hotelle ning vihmasadusid. Inimestele, kellele see eespool kirjeldatud kliima ei meeldi, ei sobi, peaksid siia tulema meie suvel, nende talvel, kui temp on siin 20 - 25c, taevas päikseline ja kuiv. Mäletan, et soomlased teevad oma otselennud siia just sel aastaajal, nii et kõigil veel hea võimalus osta endale pakettreis eelolevaks suveks.
Meie reis algas juba 18. märtsil kui sõitsime Tallinn - CPH - Pariis, sest just Pariisist algas meie Air Mauritiuse lend Aafrikasse. Laupäevane Tallinna lennujaama äriklassi lounge oli erinevalt tööpäeva õhtust päris tühi. Tallinna lounge mulle meeldib, mugavad toolid, head porgandid kastmega ja värsked ajalehed, mida veel enne pikka lendu soovida. Liini Tallinnast Kopenhagenisse sõitis aga kummaline lennuk, est airi nime alla askeldas tumedasilmne personal, kes pungil täis lennukis üritasid luua põhjamaist õhkkonda. Oli see sloveenia lennufirma, kust est air selle lennuki rentis? Ja kas oli alanud koolivaheaeg põhjus, aga lennukis ei paistnud ühtegi vaba kohta isegi äriklassis. Superluks! Igaljuhul jäi meie viibimine CPH lennujaamas põgusaks, sest lennuk hilines, aga ca tugev tund oli meil siiski, et otsida üles värav, kust SAS pidi meid edasi Pariisi lennutama. Kartsime oma pagasi pärast, sest 1 h Kopenhagenis on küll piisav, et ise ühest väravast teise jõuda kuid tihti mitte piisav, et õigesse väravassse jõuaks ka meie kohvrid.
Lend Pariisi oli rahulik, suur lennuk, kus vaevalt 1/3 kohti täidetud, viis meid Pariisi vähem kui 1,5 tunniga. Pariisis aga juhtus see, mida olimegi kartnud ja mille pärast ka 1 ööpäev varem kohale sõitnud - meie kohver ei jõudnud koos meiega kohale. Kui täpne olla, siis 1 kohver jõudis ja teine mitte, mis on eriti kummaline, sest kui neil oli piisavalt aega jõuda ühest väravast teise ühe kohvriga, siis miks mitte viia sinna ka teine kohver? No igaljuhul oli minul kohver, aga mul lapsel mitte, mis meid just eriti õnnelikuks ei teinud!

Mauritius sobib hästi neile inimestele, kel probleeme ajavahega ja sellest ülesaamisega. Nimelt on hetkel ajavahe Eestiga vaid 2 tundi ja peale suveajale üleminekut ainult 1 tund. Ehk siis hetkel kelle Eestis 19.36 ja siin 21.36. Valget aega on ca kl 6'st hommikul kl 6'ni õhtul.
Seetõttu on siin ka palju lastega peresid, sest lastega reisides peaks seda tõsiselt arvestama. Sofiteli seltskond tundub olevat tore, just palju noori peresid, aga ka paare vanuses 25 - 55. Pakun, et 80% prantsuse kliente, sekka ka inglasi ja meie hollandi - eesti segapere. Kuidas me siin kõik omi päevi veedame, sellest juba edaspidi.

No comments:

Post a Comment