Thursday 25 March 2010

neljapäev, 25. märts 2010

Mida siis kujutab endast meie kohalik linnake Flick en Flack? Missuguse Eesti linnaga seda võrrelda? Narva - Jõesuuga? No ma ei tea. Keset linna on suur maantee, millest ühele poole jäävad kohalike elanike kodud ja ehk ka mõned rendikorterid suvitajatele, poed, kohvikud jmt avalikud asutused ning teisele poole jäävad meri ja rand. Rand on avalik, avatud kõigile linnakodanikele ja ka turistidele, kes oma hotellirannast ehk tüdinenud. Kohalikud elavad rannas oma igapäevast elu nagu meie pärnakad Pärnu rannas, jalutavad koertega, kurameerivad, söövad jäätist jmt. Kesklinnast vasakule ja paremale mere äärde jäävad hotellid ja hotellirannad.

Täna tutvusime natuke kohaliku keskusega ja külastasime supermarketit Spar, mis on üsna meie Selveri sarnane poekene, ainult ca 10 korda väiksem. Tuttavaid kaubamärke oli ka, näiteks Nivea, Coca Cola, Red Bull, aga mitte üleliia palju. Toidukraami hinnad tundusid sarnased eesti hindadega, importkaup tiba kallim. Meie 2 kotti turistikaupa (vesi, õlu, krõpsud jmt) läksid maksma ca 300 krooni.

Kui teil on vaja ööbida Pariisi lennujaama hotellis, et järgmisel hommikul uuele lennule startida, siis millise hotelli te valite? Hotelle on lennujaamas ca 15. Mul võttis kuu aega otsustamiseks, enne kui bronnisin ära Marriotti. Ainuke eristuv hotell neist on Sheraton, sest see asub otse terminalis 2, mis tähendab seda, et otse lennukilt on teil võimalus ilma õue minemata hotelli jõuda. Hotellitoa hind üheks ööks maksab aga 250 eur kahele.
Tasuta shuttle buss viib aga 2 km kaugusel asuvasse hotellilinnakusse, kus kahel pool teed ootavad teid Marriott, Holiday Inn, Milleenium, Hilton ja veel umbes 10 nimetust pakkujaid. Toa hinnad algavad u 100 eurost toa kohta ilma hommikusöögita ja koos hommikueinega maksavad nad ca 150 euri. Ehk siis ca 100 euri võitu või kaotust oma laiskuse eest juhul kui otsustate siiski Sheratoni kasuks.
Marriott on väga korralik 4* hotell, mida ma soovitan. Suur tuba ja vannituba, kenad avalikud ruumid, söödav hommikusöök, 20 eur'i maksev wifi ööpäeva kohta, muud polegi lisada. SAS'iga tulles võtke 2 peatust lennujaama sisese rongiga terminalini 3 ja sealt käib iga 20 min tagant tasuta buss, mis kõik need hotellid läbi kolistab ja teid umbes 15-20 min Marrioti ette toob.

Täna tegime hotelli rannas tutvust Tico'ga, kes meile lahkelt oma teenuseid pakkus. Nimelt müüb tema Sofiteli ja kõrvalolevas Hiltoni rannas soovijatele paadireise snorgeldamiseks, delfiinidega ujumiseks ja inimtühjal saarel mereandidega maiustamiseks. Üks selline reis privaatse kaatriga maksab 100 eurot inimese kohta ja katamaraaniga, mis mahutab ca 20 võõrast inimest kokku, maksab see 60 eurot inimese kohta.
Reis toimub juba ülehomme, sest Ticolt kuulsime ka põrutavat uudist - järgmise nädala alguseks on Mauritiusele oodata orkaani, mis end kusagil Aafrika vetes hetkel kokku kogub. Nii et reis tuleb ära teha kindlasti sel nädalavahetusel, sest vaikset merd pole enam kauaks!
Mine tea kas oli see jutt hea müügitrikk või oli mehel tõsi taga. Elame - näeme.

No comments:

Post a Comment