Tuesday 30 March 2010

teisipäeval, 30. märtsil 2010

Eilne raske tööpäev, kui vaatasin üle saare hotelle 40c kuumuses seljataga, kirjutan täna natuke saare ringreisist.
Hotellidest kirjutan ka, aga edaspidi. Pean info enda jaoks kõigepealt "läbi seedima", siis oskan paremini nähtut kirjeldada ja anda soovitusi Mauritiuse hotellitaseme kohta.

Kui teil vähegi jalad all ja süda terve, siis soovitan alati selles riigis, kuhu te olete puhkama tulnud, ringi vaadata ja ringi sõita. Muidu võib tekkida illusioon, et Sofitel koos kõrgema prantsuse keskklassi klientuuriga ongi Mauritius. Nii see muidugi ei ole.
Tavaliselt rendime meie sihtkohas auto, aga kuna siin on liiklus vasakpoolne ja kergelt ka segane, siis seekord valisime minibussi variandi. Et näha rohkem ja mitte stressata, kuhu sõita ja millises reas sõita!
Igaks juhuks ütlen ka kohe selle ära, et kuigi saar on väike, ärge mingil juhul arvake, et jõuate selle ühe päevaga läbi sõita. Kui te ei taha ainult autos istuda, siis te ei näe ühe päevaga midagi. Meie reis hõlmas saare kesk- ja lõunaosa. Eraldi vajavad külastamist saare ida- ja põhja osa. Ning pealinn koos lääneküljega (kus me hetkel ka elame).

Samas olen ma tihti mõelnud, et miks reisikorraldajada alati tripid nii pikad ja väsitavad peavad tegema? Kas on põhjus selles, et kui oled kliendi juba kätte saanud, siis pead talle näitama nii palju kohti kui võimalik ja nii kaua kui võimalik ühe päevaga? Tõenäoliselt on põhjus selles.
Igaljuhul, plaanige üks päev enne ja üks päev pärast ekskursiooni puhkuseks ja siis teele saart avastama!

Mida te siis näete Mauritiusel ringi sõites?
Suhruroost olen juba kirjutanud. Nendega kaasnevad ka suhruvabrikud ja rummivabrikud. Hetkel suhkruvabrikud ei tööta, aga hooajal saab sinna mõõduka tasu eest ka sisse piiluda.
Looduses näete veel banaanisalusid, ananassipõlde, kohvipõõsaid, teepõõsaid. Boi Cheri teevabrik töötab aasta ringi ja ka seda on võimalik külastada.

Ekskursiooni esimene peatuspaik oli laevamudelite vabrikus, kus näidati, kuidas mudelid valmivad. Üks mees teeb ühte mudelit kuu aega! Seetõttu ka kallid hinnad kui soovite ühte taolist endale koju tuua. Edasi vaatasime u 700 000 aasta vanust Trou Aux Cerf' vulkaanikraatrit. Kraatrit täidab tihe mets, aga vaated ümbrusele on jumalikud! Mööda Plaine Champagne teed, mis on kurviderohke ja käänuline, jõudsime välja Grand Bassin', mis on püha hindu tempel ja järv, hindude kogunemiskoht, sest järve veest usuvad nad abi saavat kõikide hädade ja probleemide korral.
Kindlasti üks koht, kuhu te oma teekonnaga sel päeval jõuate on ka Chamareli seitsemevärviline maa ja kosk. Maa on värviline veel vulkaanipurskamise ajast, seega hästi säilinud!

Saare lõunarannikul on ka mitu toredat parki, mis sobivad külastamiseks nii lastele kui ka täiskasvanutele. On olemas nii Le Waterpark kui ka Casela loodus- ja vaba aja park, mis on 14 h suurune park paljude loomade, lindude ja taimedega, mida on võimalik seal imetleda.
Meie valisime külastamiseks krokodillipargi, kus enamasti on näha krokodille, aga ka väga palju erinevaid kilpkonni, kaasa arvatud nii suuri, kelle seljas võite ratsutada! Restoranis pakutakse ka krokodillilihast roogi ja poes krokodillinahast kotte, vöösid, rahakotte jmt. Viimaseid teenusid me eetlistel kaalutlustel ei pruukinud. Minu abikaasale meeldis kõige rohkem suur lõuna poolkera putukate ja liblikate kollektsioon, mis on samuti pargis eraldi majakeses kenasti eksponeeritud. Igaljuhul on park väärt külastamist. Ainuke negatiivne külg on loomade ja niiskusega kaasnevad putukad, keda te tunnete eelkõige pärast pargi külastamist:). Siis kui on juba hilja, sest olete juba ära söödud!
Ekskursioonipäeva sisse jääb kindlasti ka lõunasöök, mis meie puhul tähistas suurel hulgal vett, eelroana praetud krevette ja pearoana riisi ning langustied. Rahakotile tähendas see 1000 kroonist väljaminekut kolmele.

Homme jätkan ma oma hotellituuri meie siinse partneri Elegant Mauritiuse esindajaga ja loodan, et mul on aega vaadata üle ka saare pealinn, Port Louis. Linna asutasid prantslased 1735. aastal ja kuidas see linn näeb välja tänapäeval, sellest jaksan ehk kirjutada homme.

No comments:

Post a Comment